keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Ahkerointia ♦

eli joo,viime viikolla olin ahkera ! menin 4 hevosta 3 päivässä ! lisäks oon tehny itelleni uuden hevosen ja tässä väsäilen myyntihevosia.hiihtoloma tulossa,sille ei kummoisempia suunnitelmia,ehkä menossa alisalle jos nyt jostain saan rahaa että pääsee matkojen puolesta sinne :'D

To 8.2 - Shangeli suht. illalla heitin shangin naamaan serqin kanget,on kyllä niin eri näköne hevonen niissä ! muuten semmonen pitkä lahna,nyt oli oikein kivan näköinen pakkaus kun sain hienosti muotoon tamman.Menin perusjuttuja,oli vähän kankee olo ja tuo kenttä oli hirveen söhjönen,joten menin tiellä suurimmaks osaks.tein väistöjä ja vaihtoa,pari laukkapiruettia ja sitte yhellä kädellä piaffea ja passagea.otin myös lisäyksiä ja kokoamisia paljon,tamma toimi kivasti,oli aika virkeän oloinen,menin n. 45 min.en ole shangilla pitkään aikaan mennyt,viimeksi taisin alkusyksystä mennä..hups.ei vaan ole innostanut oikein :'D heh. nyt varmaan meen useamminkin noilla kangilla,paljon tasapainoisemman oloinen niillä.tässä viel vertauskuvaa jotenki miltä näyttää kangilla ja ilman ;Pe 9.2 - Serqi (ja Marsh)perjantaina aamupäivällä ratsastin Serqillä,päähän heitin folgerin hackamooret,suitsien lainailua liikkeellä..:D toimi niillä hyvin,vaikka en ikinä semmosilla oo serqillä menny.oli vähän laiskahko,piti patistella eteenpäin.Mentiin tommosta este - puomi x2 - este harjotusta,ihan matalana pysy kokoajan.Meni suht hyvin,pari huonoa lähestymistä,pohja oli nyt millanen oli,vaikka aurasin ennen kun menin laittamaan serqiä kuntoon,olin ehkä vajaa 10 min tallissa,ja lunta oli varmaan tullu 5 cm lisää ! hiukset oli kyllä aika jäässä ratsasteltuani..ei ollut onneksi hirveen kylmä,mutta tuuli ja tuo lumi pyrytti niin sää oli mitä oli.Menin vähän koulua myös orilla,hyvin suju vaikka ei kankia ollutkaan :) serqillä menin reilu puoli tuntia :)
Marshilla menin todella lyhyesti askellajit läpi,kantapäässä kun jomotteli rakkula,en enään sietänyt sitä hinkkaamista siellä kantapäässä,niin en mennyt kun n. 10 min.

La 10.2 - Dybo

¨

lauantai iltana menin dybolla jotain perustreeniä,oli ärsyttävä oma ittensä,ja pohja oli hirvee.ten jotain lyhyesti vaa ja menin alle 30min.jalat oli aika kipeet joten otin aika rennost silti.vähän kankean tuntunen oli dybokin.otin perus laukannostoja ja suunnanvaihtoja eri teiden kautta.

en jaksa enempää setvitellä :'D

11 kommenttia:

 1. Huomautan tosta ekasta videosta. Kohdassa 0.39--> yrität nähtävästi laukkapiruettia.
  Kannattaa alkaa harjoittelemaan ihan ensiksi pelkillä takaosakäännöksillä, tarkoitus on saada takajalat pysymään aivan yhdessä kohdassa.
  Takaosakäännöksessä ja varsinkin laukkapiruetissa sinun pitää saada heppa aktiiviseksi ja ulkopohje läpi. Voit johtaa sisältä mutta muista pidättää.
  Laukkapiruetin harjoittelu kannattaa aloittaa pienenevällä spiraalilla laukaten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. yritin..? kaikki tekee omalla tavallaan,itse otan siihen aina tilaa aikalailla.myös huomioiden tuon pohjan ja sen että hevonen on vanhempi tapaus,niin en lähde sillä mitään parempaa yrittämäänkään :'D lisäks oon tosi kankee nykyään,kun en keppareilla hirveesti ratsi.

   ja kyllä minä nyt herranjestas laukkapiruetin harjoittelun osaan :'D ja tässä ajattelen kyllä niin että hevosellahan ei varsinasesti ole takapäätä,keppi se sillä vaan on.

   itse en tätä viestiä mitenkään hyödylliseksi näe omaa ratsastusta varten.mutta ehkä joku muu tästä ottaa vinkin talteen :)

   Poista
 2. Joo, kai se on näkemysero, että miettiikö omat jalat etu- vaiko takajalkoina :D Itte ainaki mietin etu, jolloin toi sun tekemä laukkapiruetti näyttäis oikeelta, sillä eihän niitä etujalkoja kuulu paikalla pitää, vaan laukataaan tavallaan vaan ittensä ympäri! :D

  Mut tosi kiva postaus, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rousku :) maku ja näkemysasiahan se on miten tekee koululiikkeet,ainakaan kisoissa ei oo mulle mitään miikkaaa tullu siitä et teen mite teen,hyvii pisteit o tullu jne.No kaikki tavallaan,en itse ainakaan muita lähde neuovaan netissä jos mielestäni esim just joku koululiike on väärin...:D

   Poista
 3. Siis pointti oli se että laukkapiruetissa takajalan kuuluu pysyä yhdessä kohdassa. Ihan sama seiso vaikka päälläs kun teet vaan sen oikein:)

  VastaaPoista
 4. Edelleen virallista oikeata tapaa ei ole,kaikki tekee miten lystää :'D

  VastaaPoista
 5. Ooot ihan kauhee ku oot noi aktiivinen. Saat mun tuntee itteni nii laiskalta :D

  -N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D......just.otappa kuule sit niskasta kiinni senki nappi ! (hehe)

   Poista
 6. Ihmettelin tossa Serqi ja Marsh-videossa et miks aloit yhtäkkii mennä kauheen lyhyitä askelia, ennenku tajusin et heppa vaihtu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :Dolisin voinut laittaa siihen väliin vähän mustaa että olis erottunu paremmin hevosen vaihto.

   Poista