maanantai 25. marraskuuta 2013

100 lukijaa ! - (melkein..) VIIKKO Ra.Rassa jättipostaus ! :)

mitämitä ? noniin nytten teitä on jo pyöreet 100 ! :) ♥ kiitoksia hirmuisesti ja varsinkin teille aktiivisille !

ja sitten,mikä tämä nyt on ?? mietitte varmaan että hetkonen..eihän kukaan ole mitään tällästä toivonut ! No,oli vähän ylimäärästä aikaa tossa pari viikkoa sitten omaks yllätyksekseni,ja sain maanantaina päivällä sitten idean,että hei vois kuvailla tämmösen jutun 100 lukijan kunniaks ! :)

Eli lyhyesti sanottuna tältä näyttäs aktiivinen viikko täällä,vapaapäiviä on juu jonkinverran,mutta näillä jaloilla ei oikein jaksa joka päivä mennä.Kuvailin jotain noilla vapareillakin,mutta ois jääny nii hirmu lyhyeks nii jätän kokonaan niistä laittamatta mitään,kun unohdin kuviakin ottaa niiden päivien aikana.Pahoittelen myös pimeitä videoita,jotenkin saan itteni raahattua vasta illemmalla ulos,mutta on niitä valoisiaikin videoita :) Mun puhe takkuilee jossain kohti ja tuntuu et en oikeen vieläkään hallitse tätä kameralle puhumista,vaikka en itteeni kuvaakkaan nii tuntuu vähän tyhmältä puhua tyhjään :D (jos ymmärrätte mitä tarkoitan).Pahoittelen vielä että videot ei ole kokonäytöllä,vegas ei suostunut rendeeraamaan HDeena videoita jostain syystä (ylikuorimitus....-.-) mutta kelpaa kait tollasenaki :D Lisäks mun ääni kuuluu osittain huonosti,toivottavasti saatte selvää !

No,pidemmittä puheitta päästän teidät näiden videoiden ja kuvien pariin,lisäksi kirjotan pienet ratsastuskertomukset vielä alle :)


-MAANANTAI-

      

Menin Odessalla siis pienen koulupainotteisen treenin.Tamma tuntu ihan ookoolta,vähän säpsy oli ja jotain pukkeja pisti tulemaan,mutta oli yllättävän hyvällä tuulella silti,ottaen huomioon että ei ollut liikkunut hetkeen.Energiaa löyty,mutta väsy aika nopeasti,ja askel oli vähän huonoa ajoittain ja Odessa ei hakeutunut millään peräänantoon eikä sitten antanut oikeastaan mitään irti ittestään.Saatiin pari hyvää pätkää ravissa ja laukassa,ja se sai riittää palkkioksi.Jotain väistöjä otettiin ja kaarevia uria,jotka suju kyllä hyvin.

Käväsin vielä taluttelemassa Meran,ja selässäkin vähän kävin.Harjoteltiin peruttamista maastakäsin ja taivuttelin tammaa eri suuntiin,selästäkäsin annoin mennä tosi rennosti,riimulla mentiin niin en keskittynyt muuhun kun eteen-alas menolla,pieni ravipätkäkin otettiin mukaan :)Tiistaina pidin vapaapäivän.


- KESKIVIIKKO -


     

Keskiviikkona menin ekaksi Folgerin.Päätin mennä puomeja kaikissa askellajeissa.Folger oli ihana oma pirteä ittensä,eikä säikkynyt mitään.Kulki tosi kivasti ja oli mukavan nöyrällä päällä.Laukka nous tosi hyvin ja rullas,ja ei mennyt kokoajan pää ihan pilvissä vaan ajoittain meni tosi hienosti muodossa ja oli kevyt kädelle.Puomit suju hyvin,välit oli aluks vähän huonot,mutta pienen hienosäädön jälkeen alko oikee väli + tietty tahti löytyä.Nosti hyvin jalkoja ja suoritti muutenkin hienosti kaiken :)Folgerilla mentyä ajattelin vielä mennä maastoon kävelemään lyhyen lenkin Shangin kanssa.Rauhassa mentiin riimulla ja tamma oli oma ittensä ja katteli rauhassa maisemia.


- TORSTAI -


      

Sain vielä illalla idean sittenkin mennä ratsastamaan,ja uhriksi koitui Sissi,ja tarkoitus oli mennä esteitä.Kävin pystyttämässä esteet sitten ja laitoin ponin kuntoon.Aluks sissi oli vähän levoton ja ei oikein kuunnellut mitään ja paineli omiaan,parin pienen hypyn jälkeen oli kivan oloinen mutta kuumui samalla,ja pari pukkia sitten iski mukaan.Oli kyllä alusta asti tosi herkkä avuille,ja suuttu kyllä pienistä.Alettiin sitten hyppäämään pystyä,taidettiin 70cm päästä vielä,mutta kasikympissä sissi pisti liinat kiinni eikä suostunut millään hyppäämään.Laskin esteen 40-50cm vaihellen ja tultiin vähän hallintaharjoituksia,harjottelin pysähtymistä esteen jälkeen,ja aika hyvin meni ! Lopuks otettiin vielä vastalaukkaa molempiin suuntiin ja jotain vaihtojakin,sissi oli tässä vaiheessa tosi kivan olonen ja nous se kavio sieltä oikeen koreasti !Perjantaina pidin vapaapäivän


- LAUANTAI -


       

Ekaks menin Pontsolla koulua.Itellä oli tosi tönkkö olo ja se näkyykin videolla,tosi "sulavasti" ku meen..:D yh hirveen näköstä.No,tönkön olon takia en jaksanut tehdä pitkään samoja juttuja,kävelin enimmäkseen ja hioin käyntiä,mutta aiheena oli oikeastaan laukanvaihdot,jotka pontso tuttuun tapaan suoritti hienosti.Pari lisäystä laukassa ja ravissa otettiin,mutta oli kyllä ihan hirveen tönkön tuntusta ja hyi ei ollu kivaa :c vaikka meninki 45min niin siihen ei hirveesti sisältyny,vaikka olinki ihan poikki !


Jostain kumman syystä sain vielä energiaa,ja päätin mennä Serqin kanssa jumppasarjojen pariin kentälle.Serqi kun kouluhevosena ei näitä esteratsastuksen saloja oikein tajua,niin tiesin jo että tulee vähän ehkä katastrofaaliset treenit.Pystytin kentälle 4 esteen jumppasarjan,jota tultiin huonoin,ja yllättäen välillä jopa hyvin menestyksin ! Ravissa serqi alko noita ristikoista selviämään,mutta laukassa se oli ihan mahottomuus,kerta toisensa jälkeen tuli puomit alas ja askeleet meni ihan solmuun herralla.Nostin sitten esteet pystyiksi,ja alko sitten sujumaan edes jotenkin ! Lopulta otin yhen esteistä pois ja alettiin tulla 3 esteen sarjaa vähän korkeemmilla esteillä sitten,suju kyllä yllättävän hyvin ja ei kompuroinut kertaakaan ! Lopetin sitten hyvillä mielin parin tosi hyvän ravipätkän jälkeen ja sitte käveltiin reilusti varmaan joku 10 min vielä.


Sunnuntaina olin niin poikki ja jalat sattu jo kivasti,joten päätin että vapaaksi jäisi tämäkin päivä.

No,tällänen sitten kiitoksena ! toivottavasti tykkäsitte tästä,ja kiitoksia vielä teille :)


--------------------------------------------------------------

Huomenna/pe tulee joulukalenterista vähäsen infonpoikasta tänne ! Siitä tulee pikkasen muunneltu jostain "perinteisestä" + yritän saada selkoa tohon VH-aihevalintaan,ilmoitan sitten henk.koht. voittajalle !


13 kommenttia:

 1. Tää oli tosi kiva, tykkäsin paljon! Mun puolesta tälläsiä pitkiä postauksia vois olla enemmänkin, vaikka harvemminhan niitä taitaa saada, kun et niin paljoa enää ratsastele. Mut tykkäsin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) ja juu,totta tuskin tulee tämänkaltasia enään kun en näillä niin usein just mee.

   Poista
 2. Aivan ihana postaus! Enemmän näitä!!!!!

  VastaaPoista
 3. kiitos :) harmikseni voin sanoa että tuskin toteutan tälläisä enään :/

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehkä,en osaa vielä sanoa.Niinkun vikana postauksessa lukee niin joulukalenterista tulee infoa huomenissa varmaankin !

   Poista
 5. ihana blogi♥ luvialla järjestetään muuten kepparikisat 14.12, haluaisitko osallistua? pyydä ihmeessä kabereitasikin mukaan! luokkia on paljon(: lisätietoa myöhemmin

  VastaaPoista
 6. Todella kiva ja hienosti tehty postaus :) osaat tehä niin älyn hienoja keppareita :)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista