perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kesähevoset !

nonnii,sainpa aikaseks ton videon ja sit kuvatkin kaikista :) ! elikkä,nämä viisi ovat ylläpitohevosia,jotka asuvat täällä koko kesän,mahdollisesti alkusyksynkin.Hevoset ovat jo lopettaneesta Kopsahovista,otin yhteyttä sen yhteen entiseen omistajaan ja näin sovittiin sitten !  

osa hevosista tulee mahdollisesti myyntiin kesän loputtua,mutta en osaa sanoa mitkä ja siitä on aivan turha mankua että myy etuajassa mulle,voinko ostaa ton yms.koska en niihin vastaa.hevoset tulee myyntiin sitten SKHoolle,ja tänne kyllä ilmoitan :)

Hevosten yhteiselle sivulle pääsee tästä.sieltä voi lukea hevosten luonteet ja tasot ynnä muut tiedot :)
en sen kummemmin jaksa selittää kerroista,mutta lyhyesti voisin jotain sepittää teille.

Jonttu - Pyrin saamaan ruunaa pehmeeksi kädelle ja toimimaan,aluks nyt oli vähän..no jonttumainen,mut saatiin lopuks pari hyvää pätkää,siis jontun tasoa katsoen ! Niskurointeja tuli ja kompasteli vähänväliä,mutta silti tyytyväinen tähän vanhaan suokkijunttiin olin.Jontulla menin viimeks 2011 kesällä,ja sillon oli kyllä sellanen riesa..:D joten siihen kertaan verrattuna ruuna meni yllättävän hyvin !

Mera - Aluks tamma tuntu todella vieraalta.Tosi oudon painonen ja jotenki tuli vähä epätasapainonen olo itelle :'D mut hetken tuuppailun jälkeen aloin saada langanpäästä kiinni millainen tamma on kyseessä,ja sitten alkokin sujua hyvin :) Mera oli kyllä aika kankea ja vähän hidas,mutta eiköhän me totuta toisiimme hetken päästä ja opin ratsastamaan tammaa eteen.Mentiin koulua ja tehtiin siirtymisiä ja semmosta perusjyystöä.Mera on uus tuttavuus siis,en ollut ennen mennyt tammalla :)

Niilo - Niilo onkin jo vanha tuttu ! mulla oli niilopoika ylläpidossa 2011 kevät-syksy,joten ei ollut mitenkään totuttelemisvaikeuksia :'D Ruuna oli vähän kasvattanut omaa umpiniskaisuuttaan ja oli kyllä tuplasti vaikeampi kun kaksi kesää sitten.Toimi kuitenkin kohtalaisen hyvin ja saatiin pari hyvää pätkää ravissa,laukkatyöstö ihan toivottoman oloista.

Sissi - tämän tamman tiesin,mutta en ollut ikinä sillä mennyt.Sissillä menin esteitä,parhaimmillaan hypättiin tuo 90 cm okseri,videossa näkyy se :) Sissi oli kivan oloinen ratsastaa,sen rakenne jotenkin vaan sopi mulle ! Kivan painonen ja hypyt tuntu helpoilta.Sopivasti sain silti tehdä treenin eteen jotain,ei ollut helppo pala purtavaksi.

Frou - tämänkin tamman tiesin,en muistaakseni mennyt kertakaan :'D Froulla hyppäsin kanssa,oli oikein kivan tuntuinen,vähän tuppas asettumaan ulos ja ehkä jäämään vähän vajaaks avuille,mutta tykkäsin ! Esteillä oli kivan oloinen,pari tammamaista kieltoa ja jotain tiputuksia mahtui mukaan.Mentiin lopuks vähän  kouluakin,siinäkin oikein näppärä kaveri ! :)

oonpas tylsä enkä jaksa laittaa kuvia.Ja se hevosenteko-postaus viivästyy,luultavasti kuvaan uuden ku noi materiaalit oli vähän ykspuoleisia.Mutta lupaan että se tulee kesän aikana :'DD

8 kommenttia:

 1. oo vähän kiva idea tää, saa jo lopettaneen harrastajan kaakitki vähä vaihtelua (: Sissi ja Frou on toooosi kivan näkösiä molemmat C:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha jep :'DD ja ne on ! enempi kyl sissistä digin :'D

   Poista
 2. Noi on niin sulosii :D Hauska video ja ihana idea !! Muistin kaik muut paitsi Sissii en koskaan nähny. Frou on nii sulonen :D Ja hyppäät muute ihan sika isoi, jee ! :DD Sori tää kunnon panostusviesti.

  - Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah D::D:D joo sissi ei oo alunperi ollu ee ton nimine,ei vaa muistettu se tietoj nii tein sille uudet :'D ja pyh isot sullo sanonko missä :D:D:D oon nii rampa nii noi 90cm okserit oli jo saavutus.et saa anteex ;)

   Poista
 3. Mun mielest tää oli kans mahtava idea! Niinkuin sä vissiin taisit sanoa että viimisiä viedään niin tästä saa varmaan kivan innostuksen, koska saan periaatteessa ns.ongelma hevosia/poneja talliin mitä alat keittämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu,tuo tämä kyllä sitä inspiraatiota hurjasti ! :) ja juu,tarkotuksena oli vähän se kehittää joitain noita kavereita ::)

   Poista
 4. Tosi hyvä idea! :D Ja oikeesti Sissi on maailman ihanin, ugh jos vaan saiis varata! :D: Ihana luonne ja aah welsh, mie voisin maksaa sitä, vaikka miljoona euroo! Mä vartioinki sua sitte koko kesän ja syksyn. >:3 Toi kirjavaponski on kans mun mieleen. c:

  VastaaPoista