keskiviikko 15. toukokuuta 2013

2 vuoden taival Pontson kanssa ~

eli noniin,saan vihoinkin tätä aloitettua,ehkä vähän paremmin ois pitäny valmistautuu tähän,mutta no teen tämän nytten silti.

13.5.2011 - tämä päivämäärä on se millon tein silloisen pienen varsan,jonka nimeksi tuli Pontso.Emänä oli minun oma Odessani ja isänä kopsahovin mister (talli lopettanut).Sain sen aamupäivällä valmiiksi,ja tein sille heti naruriimun ja kuvailin sen :) tästä päivästä lähtien olemme tehneet vaikka ja mitä.Kiertäneet kisoja ja ympäri suomen kavereiden luona.


Pontso oli varsana erittäin häslä ja teki kaikenlaisia jekkuja,pontso oli sellainen ns. alusta asti treenattava projekti,josta piti tulla sitten isompana kisahevonen.Koko toukokuun treenattiin ahkerasti,2 viikon maastakäsityöskentelyn jälkeen kiipesin jo selkään,ja se oli kyllä semmosta rumbaa ja tuskaa joka kerta kun yritettiin jotain ratsain tehdä,kerrat jäivät siksi aika lyhyeiksi ja lopetettiin aina kun herra osasi käyttäytyä.mutta silti,jo 1½ viikossa tuli tuloksia,ori kulki jo paremmin ohjastuntumaa vasten ja yritti oikeasti pyöristää itseään ! ensimmäinen matka jonka teimme olikin jo kisamatka,12.6.siellä pontso oli yllättävän rauhallinen uuden paikan kanssa,ja samalla varmistui se että kisapaikoilla käyminen ei olisi ongelma.Sieltä tarttui mukaan ensimmäinen ruusukkeemme :) ristikkoluokasta 3 sija,hyvin vielä suht sähläävältä 3 vuotiaalta.Vähän kisojen jälkeen teimme jo toisen matkamme kopsahovia kohti,jossa olimme sitten yötäkin :) Siinä sitten kesä jatkui,mutta hyvin pian suuntanamme oli jo Lahti,odessan ja pontson kanssa mentiin kht kuusiniittyyn kisaamaan ! siellä haalittiin tosi monta ruusuketta ! joten hyvin meni se reissu,ja jäi positiivisesti mieleen ! :)


Kesä jatkui ja lähestyi jo loppuaan,jolloin sitten päätin toteuttaa seuraavan ideani,nimittäin tehdä pontson aikuisversion.Yhden epäonnistuneen version jälkeen päästiin tähän ihan nykypäiväiseen versioon,se valmistui sitten syksyllä,ihan syyskuun alussa,päivämäärää en muista,kun en sattumoisin ottanut uudesta versiosta heti kuvia."päivitetyllä" versiolla menimme sitten kisoihin taas,10.9 suunattiin oittiin ponitalli Kadvillin kisoihi,niistä kaapattiin 3 sija vaikeasta kenttäluokasta ! No,siinä sitten treenailtiin hyvin ja ei niin hyvin tuloksin kuukausi eteenpäin,kun suuntasimme taas kisoihi,tällä kertaa Poriin,khtWinhoekin kisoihi (nyk. Windna) sieltä en muista mitä sijoja kaapattiin,mutta tais ainakin 1 ruusuke mukaan tarttua ! :)Pian koitti talvi,jolloin kävimme yhdet kisat taas.Talvella treeni oli rauhallisempaa ja keksityimme muodon treenaamiseen ja muutenkin kokoamiseen.Pontsosta alkoi pikkuhiljaa kuoriutua nöyrä ja taitava kouluratsu,esteillä vaadittiin vielä pientä hiomista,mutta sujui nekin yllättävän hyvin orilta.Kevät lähestyi,emme kisanneet vissiin keväällä yhtään,treenasimme pääosin ja pidimme hauskaa.pontso sai näillä tienoilla myös uudet varusteet,vanhat oli jo vähän kuluneet joten vaihto oli jo hyvä tehdä.Vaihdettiin myös fullcheekistä 2palaiseen D-kuolaimeen,ja sain taas vähän tapella,mutta toimi niillä silti ihan kohtuullisen hyvin.Kesä koitti taas ja pitkän kisatauon jälkeen palasimme Eclipseen taas,26.6 kenttäkisoihin.En muista sijotuimmeko,taisimme 5 tulla (?) mutta suorituksiin olin tyytyväinen !Toinen yhteinen kesämme jatkui rauhallisesti,elokuun alussa suuntasimme poriin leirille,jonne otin pontson mukaan siis omana hevosenani.päästiin myös ensimmäistä kertaa uittamaan ! oli kyllä kaikinpuolin tosi mukava reissu.Elokuun lopulla olimme mäntsälässä kenttäkisoissa,josta tarttui mukaan kaikista luokista sinivalkoinen tai sinine ruusuke..:) Syyskuussa oli sitten seuraavat kisat,Avenuessa.Sieltä taisi mukaan tarttua toisen sijan ruusuke ja sitten pokaali HeCeestä ! tosin ei ollut ensimmäinen pokaalimme..:) Syksy jatkui aika hiljaisissa merkeissä sitten,ja myös erittäin rauhallisesti.Vaihdoimme nimittäin taas kuolainta,tällä kertaa vähän vahvempaan vielä,jolla saisi pontsoa kevyemmäksi ja mukavemmaksi työstää,ja toimii ! Seuraavat kisat oli sitten marraskuun keskivaiheilla,Eclipsen ja Coronan yhteiskisat.sieltä mukaan tuli 3 sija esteluokasta ja 1 sija sitten Kür luokasta ! :)

Talvi sitten sujui normaalina arkena ja harjoteltiin kouluratoja ja mentiin rentoja maastoja,vielä kun pysty niiltä hangilta menemään :'D pontso toimi normaalisti hyvin ja ei tullu mitään ongelmia vastaan.olin itse aika ruosteessa ja en hetkeen ratsastellut,mutta pääsiäisen tienoilla käytiin porissa alisalla,lumet oli siellä jo teillä aika hyvin sulanut,joten päästiin vähän paremmin jo menemään ! sen jälkeen meno on jatkunut normaalisti kotona treenaten,pidän pientä kisailutaukoa herralle,mutta kesällä luultavasti suunnataan jonnekkinpäin suomea kisaamaan pariin otteeseen ! :)

kaksi viimeistä kuvaa on uusimpia,ihan vielä siltä päivältä,kun 2 vuotta tuli täyteen.ollaan paljon koettu ja tehty,niinku sanoinki jo,ja en kyllä ikinä tule pontsosta luopumaan,vaikka harrastus joskus loppuukin,niin en tule kyseistä hevosta myymään ikinä.loppuun vielä video jonka tein tämän ajan kunniaksi ;toivottavasti tykkäsitte vaihteluks täntyylisestä postauksesta,seuraava tälläinen mahdollistuisi kesällä varmaan kun sillon esim. Dybo on 3 vuotta ollu ja gina 2 vuotta,mutta tuskin niistä saisin yhtä pitkiä.mut joo tällästä tällä kertaa,seuraavaan postaukseen sitten tulee varmaan se miten teen kepparin..:)

4 kommenttia:

 1. Ooi <3 Pontso on niin söpö :) Ihana tuli tost videost, yllättäen :))

  - Milla

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! :) Millä teet noi kuolaimet? Ei oo pakko vastaa jos et haluu kertoo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) rautalankaa ja jesaria käytän :)

   Poista